Bemutatkozás

                                                   

Kedves Kismamák, Édesanyák, Leendő Anyukák!

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam! Sipos Edit, diplomás pszichológus vagyok, tanulmányaimat a Szegedi  Tudományegyetem Klinikai és Egészségpszichológia szakán 2014-ben fejeztem be-jeles diplomával. Jelenleg Perinatális Szaktanácsadónak képződöm az ELTÉ-n, illetve az Anya-Magzat kapcsolatanalízis tanfolyamot végzem.

Egy kicsit bővebben rólam

Tehát, mint említettem, a  másoddiplomás képzésben a   Szegedi Egyetemen szereztem meg a pszichológusi diplomámat.  Eredeti végzettségem patikus család sarjaként gyógyszerész. (Gyógyszerészi  diplomát 1993-ban kaptam. A gyógyszerészeten belül elkötelezett híve vagyok a szelíd gyógymódnak: a  homeopátiának is.)

A pszichológia , gyermekkorom óta dédelgetett álmom, most megvalósult. Mindig is egészségügyben dolgoztam, maradok továbbra is, most az egészségpszichológia területén. A humanisztikus megközelítés híve vagyok, számomra fontos, hogy a másik finom rezgéseit érzékelni tudjam és reagáljak rá. Miután felnőtt fejjel kezdtem el a pszichológiát tanulni, érdeklődésem is speciális:

A transzperszonális terület foglalkoztat leginkább, mely a testben tárolt korai emlékek feltárásával segíti a lélek gyógyulását. A SZÜLÉS is egy ilyen lényeges transzperszonális esemény. Nagyon fontos, hogy jól sikerüljön, hiszen egy életre szóló fantasztikus élményt jelenthet. Ha nem így történt sem kell elkeseredni, érdemes felszinre hozni a megtapasztalt élményeket,  akár  traumatikus hatásokat,  hiszen ha sikerül feldolgozni, már nagy lépést tett előre a mama.

Ezért is kezdtem tanulni és közelebbről foglalkozni a Hidas György és Raffai Jenő által kifejlesztett Anya - Magzat kapcsolatanalízissel. Itt az ülések során a mama felveszi a kapcsolatot a magzatával, a kommunikáció gondolatok, érzések szintjén jön létre.  A kapcsolatanalízis lehet terápiás célú is, hiszen segíti a babát differenciálódni, időre elhatárolódni a mamától, és nem utolsó sorban nagyon izgalmas a szülésre „együtt” készülni vele.

Visszatérve a tanulásra, a szakdolgozatom is szülészeti témájú, a szülést megelőző várakozásokkal és felszínre kerülő szorongásokkal foglakoztam, másrészt a vajúdás/szülés alatt megéltet tapasztalatokkal. Nagyon érdekfeszítő ez a kutatás számomra, mert egy külföldi kérdőív honosítását is végeztem eközben.

 

Milyen területen tudok segíteni egy anyukának-kismamának?

Minden olyan „lelki„ ügyben ami váratlanul tör elő, furcsa reakciók, szorongások, félelmek kísérik. Módszerem segítségével, könnyen feltárható miért zavarodik össze a kismama szülése közeledtével, miért érez bizonytalanságot, vajon „elég jó anya-e?”, miért kételkedik, hogy alkalmas-e gyermeke kihordásáraMiért kezd egyre inkább saját Édesanyjára hasonlítani, holott ellenkezőre koncentrált eddig? Miért van az, hogy generációkon keresztül ismétlődik egy-egy szülési, gyermeknevelési minta?

Együtt arra is megkeressük a választ, hogy mire lehet számítani a majd a kórházban. Hogyan zajlik a vajúdás és szülés. Miben tud segít a kórházi személyzet, milyen a tudatos kismama attitűd, milyen választási lehetőségek adottak távol otthonától, és végül hogyan kerülhetők el a traumás események. Bár már létezik Otthonszülés Magyarországon, mégis a legtöbben inkább a kórházi otthonos szülészet választanák, ahol van több alternatíva pl. vízben szülés. 

Szeretném kinyitni a NŐK számára a világot. Legyenek tudatosak, készüljenek testben, lélekben és szellemben együttesen a SZÜLÉSÜKRE.

Tisztelettel és szeretettel:

 Sipos Edit    

 

 

Módszereim:

Perinatális tanácsadás

Anya -Magzat Kapcsolatanalízis

Relaxáció -Autogén Tréning módszerével

Transzperszonális irányultságú - terápia a testélmények segítségével

Elérhetőség

dr. Sipos Edit
Összhang Egyesület Eger

3300 Eger, Barkóczy u. 11. II.Em. 4. Kapucsengő: 22,

Forma Stúdió Szentendre
2000 Szentendre, Dunakanyar Krt. 46.


06-30-950-50-44

Skype tanácsadás: 

szerda :9-13-ig

bejelentkezés: 

olensz.sipos@gmail.com

Bejelentkezés

Várandós Pszichológiai tanácsadás, kismama kisérés

 06-30-90-50-44,  olensz.sipos@gmail.com

Bejelentkezés

Várandós Relaxáció - Baba-Mama kapcsolat

 06-30-90-50-44,  olensz.sipos@gmail.com

Bejelentkezés

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode